Munkafolyamat

Bármely szolgáltatásunkat veszi is igénybe, a munkafolyamatok mindenhol hasonló módon zajlanak, ami a minőség mellett az átláthatóságot is garantálja.

Az egyes szakaszok részben egymásra épülnek, így a sorrendjük részben kötött – a munkavégzést például mindig meg kell előzze az ajánlatadás.

Minden feladat mindegyik szakaszt tartalmazza, ám egyes szakaszok az igényeknek megfelelően meg is ismétlődhetenek – például ha menet közben a megbízónál megváltozik a forrásanyag, akkor ahhoz új egyeztetés és új ajánlatadás szükséges.

A munkafolyamat egyes szakaszainak ismertetése

A megkeresést alapvetően e-mailben várjuk, de természetesen történhet telefonon vagy Skype-on is. A megkeresés során felmérjük az igényeket és igyekszünk minden ahhoz szükséges információt beszerezni, hogy árajánlatot tudjunk tenni.

Ehhez az esetek döntő többségében szükségünk lesz a lefordítandó anyagra, mivel az árképzés általában a forrásnyelvi szavak számán alapul. A megrendelő ekkor ismerheti meg a munkavégzési és szerződési feltételeket és az adatvédelmi irányelveket is.

A megkapott anyagok alapján elkészítjük a konkrét feladathoz tartozó árajánlatot, melyet e-mailben, Excel táblázat (vagy kérésre Word dokumentum) formájában küldünk el a megrendelőnek. A munkavégzés elkezdésének az ajánlat elfogadása a feltétele.

Az árajánlat az alkalmazott fordítási környezet használatával elkészített súlyozott szószámon alapul.

Az ajánlat elfogadásának e-mailben történő visszaigazolása után a megadott határidőig elvégezzük a vállalt munkát. Az esetleges kérdések esetén e-mailben vagy telefonon ismét egyeztetünk a megrendelővel.

A munkavégzés egyes szakaszai a kívánt feladattól függnek, fordítás esetén például belső lektorálást követően kerül átadásra az anyag stb.

Az elkészült munkát e-mailben vagy külön kérésre és felár ellenében kinyomtatva, postai vagy egyéb úton eljuttatjuk a megrendelő részére.

Esetleges egyéb kérések, módosítási igények vagy problémák esetén egyeztetünk a megrendelővel.

A számlázás eseti munkáknál megegyezés alapján azonnal vagy a hónap végén, rendszeres vagy tömeges munkáknál havi alapú elszámolással, a hónap végén történik.

A munka ellenértéke a számla beérkezése után átutalással rendezendő.